Jeg er i gang med undervisningsmaterialet jeg må gjennom til åpning av klinikken min. Det er en del, sagt forsiktig. Men SÅ spennende, og SÅ gøy! Helt uventet er jeg plutselig glad for at jeg studerte medisin en gang i tiden, for nå kommer det endelig virkelig til sin rett! Apparatene som brukes til å undersøke helsetilstanden i Health Optimizing- systemet, sjekker så mye mer enn hva jeg hadde tilgang til å få sjekket da jeg jobbet som fastlege. Og det gjør det der og da, ikke ta blodprøve og vente på svar, eller sende en henvisning til ultralyd eller røntgen.

Da jeg studerte, syntes jeg fysiologi faktisk var ett av de mest spennende fagene. Hvor jeg faktisk lærte grunnlaget til hvordan f. eks. hjerte- og- kar- systemet reagerer når det blir utsatt for belastning, hvordan stoffskiftet i en celle er, og utvekslingen av ioner gjennom den helt fantastiske celleveggen. Hvordan det påvirker miljøet utenfor cellen, hvordan det får nyrene til å gjøre det de gjør, lungene til å gjøre det de gjør, og så igjen hjertet til å reagere som det gjør. Synes ikke alle at dette er spennende? Jeg turte ikke si det til noen medstudenter den gangen, siden alle syntes fysiologi var så vanskelig og stort fag. Da var jeg en liten, redd student som ikke ville være annerledes, haha! Det er jo bare utrolig fascinerende! 

Medisinstudiet er faktisk fantastisk. Det er bare jobben som kommer etterpå som ble, for meg, en nedtur. En gang for mange år siden hørte jeg Mona Høiness si: Jusstudiet er det kjipeste studiet, men du får de morsomste jobbene. Er det omvendt med medisinstudiet, tro? Som lege i det konvensjonelle helsevesenet som er nå, kunne jeg ikke bruke det fascinerende jeg hadde studert på noen fruktbar måte. All interesse, fascinasjon, bare druknet i henvisninger og stress. Og jeg resignerte. “Dette er alt vi kan gjøre”, trodde jeg.

Men det er ikke sant! Ikke i det hele tatt! I dette nye lærer jeg å tenke på en annen måte. Undersøkelsene gir mye mer informasjon, men det blir som brikkene i et puslespill, så når man har dem, må man sette dem sammen på riktig måte. Og man tenker ut i fra at kroppen i seg selv alltid jobber perfekt. Hvis kroppen har reagert på noe med høyt blodtrykk, er det fordi det trengs. Det er den perfekte reaksjonen på noe annet som foregår i kroppen. Så hvorfor trenger kroppen høyere blodtrykk? Fordi vevet får for lite blod, og dermed for lite oksygen. Hvorfor får det det? Fordi det er noe i årene som gjør at blodet kommer langsommere frem dit det skal. Hva er årsaken til det? Hvis man i stedet bare tenker at høyt blodtrykk er skadelig, det må behandles med piller, har man plutselig faktisk to problemer: Det opprinnelige problemet, OG for lavt blodtrykk til at kroppen får det oksygenet det trenger. På sikt gir dette enda større og alvorligere problemer. 

Finner man i stedet den opprinnelige grunnen til at kroppen har kompensert med høyt blodtrykk, og fjerner den, trenger ikke kroppen høyt blodtrykk lenger, den vil av seg selv regulere blodtrykket tilbake til det som er perfekt for den her og nå.

Er dette fascinerende, eller er jeg supernøøøørd?

Husk at DU også fortjener å gjøre alt du synes er fascinerende og gøy å holde på med! For,

DU ER SÅ MYE MER!

Lys og kjærlighet, Marie!

2 Comments on NØØØØRD! :-D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.