Skjermbilde 2019-06-05 kl. 10.05.03

Grunnlaget for livet ditt er frihet, formålet med livet ditt er glede. Du er fri til å velge å oppdage nye veier for din glede. I din glede vil du vokse, og i din vekst bidrar du til veksten av alt som er. (Du er også fri til å velge avhengighet eller smerte… men alt det noen velger er kun fordi de tror det vil hjelpe dem til å føle seg bedre.)

Dette er den 3. av 12 sammenfatninger av Abrahams lære. (Hvis du ikke vet hvem Abraham er, les her)

Følelsene våre er og blir vårt viktigste verktøy, og tenk gjennom hvorfor du gjør ting? Er det ikke alltid, til syvende og sist, fordi du ønsker å føle deg bedre? Fordi det er det som er drivkraften til å gjøre noe som helst?

Grunnlaget er absolutt frihet til å velge! Det er ganske fantastisk! Så hva velger du? Velger du å gå for gleden? Eller velger du å fortsette å tro at du må gjøre masse ting som ikke gjør deg glad?

Jeg hører noen ganger klienter si at det føles egoistisk å gå for det de ønsker, når det er så mange i verden som lider. Hvorfor skal de da gå for det som gir dem glede?

Er det noen i verden, særlig de som ikke har det så bra, som får det bedre av at du gjør ting du egentlig ikke har glede av? Abraham bruker eksempelet sykdom for å forklare: Når du er frisk, tenker du ikke: “Nei, nå har jeg vært frisk så lenge, at det blir urettferdig for de som er syke. Nå skal jeg være syk en stund, sånn at de som er syke kan bli friske.” Og de som er syke tenker (noen) faktisk kanskje: “Jeg blir så ergelig over å se så mange gå rundt og være så friske”. Men de vet at selv om de friske skulle bli syke, ville ikke det gjøre dem selv noe friskere.

(Husker en gang jeg hadde betennelse i den ene skulderen. Det er helt ufarlig, men veldig smertefullt. Jeg kunne ikke gjøre noen bevegelser som ikke var vonde. Det eneste jeg klarte i noen dager, var å sitte og se på TV for å få tiden til å gå. Da jeg så mennesker på TV som beveget seg helt ubesværet, tenkte jeg: “Se på det, ingen smerter, så lett for dem å gjøre hva som helst. De ANER ikke hvor bra de har det!”. Og selv om det kanskje var en grønn misunnelsestanke, er det kanskje et snev av sannhet i, at når vi er friske, tar vi det som en selvfølge og ANER ikke hvor fantastisk det faktisk er.)

Tilbake til deg:-) Det beste du kan gjøre for de rundt deg, er å sørge for at du har det bra selv! Vi påvirker hverandre. Vi merker hvordan de vi har rundt oss har det. Og har du det bra, er det deilig for de rundt å oppleve det! Du sprer “brahet” og overskuddet ditt smitter. Har du en kollega som har stått opp med den gale foten i dag, og prøver å trekke deg ned? Er du full av overskuddsglede, trekker du denne kollegaen opp i stedet. Og om du vil la kollegaens dårlige humør gå ut over deg, er igjen ditt valg. Har du valgt å sørge for at du har overskudd, er du upåvirkelig av andres energi.

(Ikke alle, da. De høysensitive (et uttrykk jeg må flire litt av) kan trenge å lære seg noen ekstra metoder for å beskytte energien sin. Det kan jeg skrive mer om en annen gang, hvis noen synes det er interessant? Let me know om det hadde vært interessant for deg å lese om!)

Eller du kan bestemme deg! Det er vanvittig mye, kraftig energi i en beslutning! Jeg skal ha en fantastisk dag i dag! Jeg skal ikke la noen påvirke meg, jeg skal tvert i mot påvirke alle rundt meg med mitt gode humør! Kjenn etter inne i deg at du virkelig er bestemt på dette! Du vet hvordan det føles! DET er å skape! Å bestemme seg så det kjennes helt ned i magen! Jeg kjenner at jeg presser litt hardere på tastene og retter meg litt mer opp mens jeg skriver om det! HA!

Hvis noen du kjenner velger å velte seg i gjørme, blir det bedre for dere begge om du hopper ut i gjørma og velter deg der sammen med dem? ÅÅÅÅH, aaalt er såååå forferdelig, kan dere si til hverandre, og bade rundt i gjørma. Den er glatt og sleip, og det er vanskelig å komme seg ut. Hva med å bli stående utenfor og strekke ut en hånd i stedet? Får du ikke vedkommende lettere opp da, enn hvis du også hopper uti? (Gjørme er visst bra for huden, og det kan sikkert være deilig og gøy også, men du skjønner vel tegninga, gjør du ikke? Gjørme er ment som en metafor på selvmedlidenhet:-)) 

Jo bedre du sørger for å ha det selv, jo mer bra tiltrekker du deg, og sprer rundt deg.

Det hjelper ikke å klistre et smilefjes over det som ikke er bra, det er ikke det jeg mener! Men du kan velge å begynne her og nå, i det små, med å flytte fokuset over på det du har som er bra rundt deg, og de tingene du allerede tror du må gjøre, som du egentlig gjør fordi det gjør deg glad. Velger du å ta det første skrittet, vil Loven om Tiltrekning sørge for at det neste og det neste og det neste kommer til deg. Det må det, det er lov!

Dette gjelder ikke bare de som er deprimerte eller syke, det gjelder også deg som bare er litt sliten, litt lei av å stå på for andre og ikke ha noe særlig energi eller glede igjen til deg selv. Du skal vite at din evne til å skape og spre glede er ubegrenset. DU velger om du skal fortsette å ha det sånn passe. Eller ta det første steget her og nå.

Er du klar?

Lys og kjærlighet!

Marie!

P.S.: Jeg lanserer nå et kurs hvor du kan jobbe direkte med meg og lære det DU trenger, i tillegg til alt det grunnleggende, og i disse dager har jeg et supert introduksjonstilbud! Les mer om det her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.