Jeg leser ikke aviser og jeg ser ikke på nyheter. Den siste tiden har det dog dukket opp noe i media som jeg synes er spennende å følge, og det handler selvfølgelig om fantastiske prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verret.

Det er selvfølgelig fantastisk at vi har en prinsesse i dette landet som tør å gå foran og stå frem med det hun tror på. Og jeg opplever at hun får mer støtte nå enn tidligere. Hun er en sann inspirasjon for oss som vet at hun forteller sannheten, og åpner for at fler av oss som kanskje ikke har turt før, tør å stå frem åpent med det samme budskapet, og vise at vi støtter henne. Jeg tør hvertfall, når prinessen kan stå i den tøffe medfarten hun får, kan vi alle! Det er en ny tid!

Så her på morgenkvisten leste jeg faktisk en artikkel i en av landets aviser! “Prinsessen og showmannen” i VG. Skrevet av Jørg Arne Jørgensen, religionshistoriker og lærer. Han har vært og sett på Workshopen “Prinsessen og sjamanen”. Det har ikke jeg. Jeg var treig og fikk ikke bilett før det var utsolgt. Artikkelen er skrevet 21.5., det tok noen dager før den nådde frem til meg.

Han skriver at “New Age har etablert seg som en livskraftig del av folkelig religiøsitet, med vekt på selvutvikling, healing og åndelige opplevelser. Med showet “Prinsessen og sjamanen” fikk vi oppleve den mer banale siden av dette feltet. Men publikum var fornøyde.

Jeg synes artikkelen er fin og nyansert, og jeg fikk lyst til å svare med mine innspill.

Märtha fremstår ærlig, åpen og med et godt hjerte. Kjærlighet er stikkordet. Men Jørgensen skriver han er redd det meste fremstår banalt. Budskapet går likevel hjem hos publikum, fordi hun snakker til sine egne. Durek fremstår som en entertainer, like mye showman som sjaman. Jørgensen savnet noe mer kontroversielt, noe om å helbrede kreft og snu atomer. Han hadde dog en seanse hvor han drev ut det negative som holdt de i salen tilbake. Dette ble ganske heftig, med spredte fysiske reaksjoner fra salen. De fremmøtte fikk det de kom for, varme og kjærlighet fra to nyforelskede som ønsker alt godt og vil inspirere. Til å ikke la seg hemme av frykt, men finne sin indre kjerne. Følge hjertet, ikke dømme, være åpne.

Jørgensen sier dette for ham blir trivielle nachspielinnsikter. Han sier det var lite som tydet på at det finnes en større verden enn deg selv og din egen livsutfoldelse. Han savner at klodens tilstand ble nevnt, naturkrise og økende politiske spenninger. En visjon om å utvilke kjærlighet, glede seg over livet og gripe sjansene som byr seg er selvsentrert, og i- landsproblemer.

Ferdig med min oppsummering av Jørgensens artikkel. Håper du fortsatt henger med. For her kommer min mening om hvorfor New Age- budskapet ikke er banalt, og hvorfor det er riktig av Märtha og Durek å fokusere på kjærlighet i stedet for naturkatastrofe, krig og u- landsproblemer.

Hvorfor er det ikke banalt å inspirere andre til å gå innover og finne kjærligheten de har inne i seg? Fordi nesten ingen gjør det. Foreløpig. Fler og fler våkner og forstår at dette er det viktigste, vi er i en ny tid. Vi som våkner ønsker å inspirere andre til å våkne. For når fler og fler fokuserer på kjærligheten i seg selv, hva skjer da med naturkatastrofer, krig og u- landsproblemer? I tillegg til at vi føler oss bedre, opplever indre ro, sikkerhet og kjærlighet til oss selv og verden, ser vi at det er dette som er løsningen på alle disse problemene.

En verden hvor flertallet fokuserer på overflod i stedet for mangel, vil bli en verden i overflod. Overflod av kjærlighet. Hvor vi vet at vi alle er det samme, kjærlighet. Materielle ting og goder er viktige for å leve, men det er ikke viktig for å ha det bra. Det er nok mat til alle her på moder jord, men ting er for skjevt fordelt. Vi som bor i i- land har en unik mulighet: Ved å spre budskapet om kjærlighet i overflod til så mange som mulig, så fler og fler her våkner til å innse at selvfølgelig skal vi fokusere på å dele med de vi elsker. De som bor langt borte og har problemer vi ikke ser daglig. Vi trenger ikke materiell overflod, vi har mer enn nok, vi vil dele.

Men det er ikke mange nok som forstår dette ennå. Derfor er tilstanden på jorden slik som den er nå, og derfor er det ikke banalt, men viktig, å spre dette budskapet, denne kunnskapen. Det handler om energi. Vi lærer på skolen at alt er energi. Det er vitenskap. Men hva betyr det for oss, og hvordan kan vi dra nytte av dette? Det er spiritualitet, foreløpig, hvertfall for de aller mest skeptiske. Vitenskapen har ikke klart å bevise dette utenfor all tvil. Ennå. Kanskje den aldri vil.

Vi  har alle en del av oss som er sterk og klar og ikke trenger vitenskapen for å vite hva som er riktig. Om vi vil lytte til den delen av oss eller ikke, er et eget valg. Vi har alltid fritt valg, i hvert øyeblikk, hele tiden. Når jeg ble presentert for et budskap hvor absolutt alt henger på greip, hvor det er ingen løse tråder til hvorfor ting er som de er i verden og hvordan ting fungerer, ble jeg overveldet. Jeg, som vitenskapskvinne, sykepleier og lege, våknet og innså at den delen av verden som vi ikke kan se og ta på, er svært virkelig og det handler om hvem og hva vi er. Det er ubeskrivelig nyttig å vite noe om og forstå. Alle vet vi dette, innerst inne i oss selv. Men vi lytter ikke, og lar oss avlede av for mye støy. Tar du valget om å begynne å lytte, vil livet ditt forandre seg. Drastisk. Raskt. Til noe fantastisk. Amazing.

Energien beveger seg etter en bestemt lov. Loven om Tiltrekning sier at lik energi tiltrekkes av hverandre. Dette er en universell lov, som gravitasjon. Det betyr at den gjelder hele tiden, over alt, uten unntak. Fokuserer du på kjærlighet, tiltrekker du deg kjærlighet. Derfor er det det eneste riktige av Märtha og Durek å  fokusere på kjærligheten og ikke ha fokus på naturkatastrofe, krig, og u- landsproblemer.

Vi kan bruke dette til å oppnå hva vi vil! Og hvem er det da som ikke vil oppnå overflod av kjærlighet, lidenskap og glede? Nok mat til alle, alle lever i fred og hjelper hverandre. Uten å utarme moder jords ressurser, men i harmoni med naturen rundt oss, som vi er en del av. Det er betydningen av at alt er energi. Alt er energi i forskjellige former. Den høyeste, reneste formen for energi er kjærlighet.

Det det fokuseres på, tiltrekker seg mer. Vi har alle alltid fritt valg til å velge hva vi vil fokusere på.  “War against terror” “War against drugs”. Dette blir feil fokus, fordi det tilfører terror og drugs mer energi, det vokser. Sitat mor Teresa: “Jeg har blitt spurt hvorfor jeg ikke deltar på anti- krigs- demonstrasjoner. Jeg svarer at jeg aldri vil gjøre det, men at så fort det kommer en demonstrasjon for fred, er jeg med.”

Så la oss si at du svelger dette og ønsker å spre kjærlighet i verden. Hvor skal den kjærligheten komme fra? Den trenger ikke komme fra noen steder, du har den inne i deg selv. Det neste valget ditt blir om du vil gå innover i deg selv og finne all den tilgangen på kjærlighet du har der. Den er ubegrenset, og bare venter på at du skal finne den. Du finner den med en gang du begynner å lete.

Derfor er det ikke selvsentrert å gå i seg selv og finne forbindelsen til kjærligheten du har der. Det gir deg ubegrenset tilgang til å spre og dele. Og vi i i- landet Norge har den beste muligheten i verden til å velge å fokusere på det.

Jeg skriver vel kanskje også mest for mine egne. Men tenk om noen av mine egne som orket å lese alt dette, turte å dele, da! Enten sitt eget budskap, eller mitt. Tenk om det ble delt, og noen som ikke visste om dette leste det! Og tenk om ÉN av de som ikke visste det, følte at det ressonerte med dem, og ville gå videre med det? Hadde ikke det vært fint? Jeg synes det hadde vært fantastisk fint!

Jeg avslutter med sitat av vidunderlige Michael Jackson, som spredde masse kjærlighet i sitt liv, men som fikk fokus flyttet av pressen:

“I´m starting with the man in the mirror

I´m asking him to make a change.

And no message could have been any clearer!

If you wanna make the world a better place

Take a look at yourself and make a change.”

Lys og kjærlighet, Marie Gunnestad.

Sykepleier, lege og energicoach.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.