Har du blitt irritert i dag? Det har ikke jeg. Ennå. I dag.

Men i går, håhå, DA ble jeg fortørnet! Den mellomste gutten min går i 1. klasse og har en følgegruppe som møtes på et hjørne hver morgen klokken 8. Hjørnet er i en bakke, og lenger ned i bakken er et hus, med en skråning opp mot hjørnet. Det var vår dag til å følge, så vi var tidlig ute, og sønnen min og en kamerat lekte i snøen i skråningen mens vi ventet. Da kom dama som bodde der ut og begynte å rope at det var farlig (!) å leke der, dessuten var det hagen hennes! Og så ropte hun masse jeg ikke hørte, jeg hører heldigvis litt dårlig. Men jeg hørte hun avsluttet remsen sin med “Det gåkke an!” Nei. Å la 6- åringer leke i snøen i en skråning er virkelig siste sort, det går ikke an å oppføre seg sånn…

Dette er jo en liten, og nærmest komisk hendelse, som ikke var så vanskelig for meg å le av. Den stakkars dama virket ikke som hun var så klar for en god dag. Før, når jeg ikke hadde det så bra som nå, kunne jeg lett la en tilsvarende ting som dette følge meg i stor grad og påvirke resten av dagen!

Vi møter hele tiden på vår vei forskjellige former for motstand, i forskjellig grad.

Loven om tillatelse handler om å akseptere tingenes tilstand. Det er 3 måter å tillate på.

1: Tillate andre å være som de er, og å gjøre som de gjør.

2: Tillate deg selv å være den du er.

3: Tillate universet å gi oss det vi ønsker oss, å motta det uten motstand.

Bruk av denne loven, gir total frihet når vi uanstrengt lar alt godt, alt vi ønsker oss, komme til oss uten motstand. Når vi tillater oss selv å være det vi er, en del av universet, vil loven om tillatelse utspille seg for deg. Når du er motivert av kjærlighet og din forbindelse til velvære, flyter den positive energien til deg uten motstand. Du kan la inspirasjon og kreativitet strømme gjennom deg. Overskuddet av denne energien kan du bruke til å skape mer av det du ønsker deg!

Hvis du mener at en annen person må tenke, føle, mene og/ eller handle annerledes, sånn som du synes de burde, er du ikke i samsvar med denne loven, og gir dermed universet motstand mot å gi deg det du ønsker deg. Du kan ikke forvente at andre skal møte dine forventinger. Vit at det eneste du kan kontrollere, er måten du reagerer på.

Hvis du trenger at alle andre tilpasser seg for at du skal kunne føle deg vel i din verden, vil du aldri oppleve frihet.

“Jeg er det jeg er. Når jeg er det jeg er, tillater jeg andre å være det de er”. Sitat Abraham-Hicks. Ingen mennesker er like, vi er alle helt unike. Når du kan akseptere, ikke bare tolerere, andres forskjeller og likheter, har du forstått Loven om Tillatelse. Det er også lettere for deg å akseptere andre enn å irritere seg over dem!

Det motsatte av å tillate, er å yte motstand. Motstand frarøver oss vår frihet. Enten du motsetter deg at det du ønsker deg kommer til deg, du motsetter deg en eldre dames behov for å lette på trykket, motsetter deg kollegene dines måter å løse problemer på eller sjefens tonefall, er du ikke på et sted hvor du kan oppleve frihet.

Loven om Tillatelse er en av lovene som regjerer universet vi lever i. Disse lovene er absolutte, overalt og eksisterer uansett om du aksepterer det eller ikke. De påvirker livet ditt uansett om du vet det eller ikke.

Når du sier ja til noe, trekker du mer av det inn i livet ditt, fordi det er det du fokuserer på. Når du sier nei til noe, trekker du mer av det inn i livet ditt, fordi det er det du fokuserer på. Så, for å tillate at det du ønsker deg skal komme inn i livet ditt, må du tillate andre å fokusere på det de ønsker seg, uansett om du er enig eller ikke.

Tror du at når andre har andre oppfatninger enn deg, hindrer det deg i å oppleve det du ønsker, eller tror du det er rom for alt og alle? Dette er nok den vanskeligste loven for oss å få inn i hjertene og hodene våre, men sannheten er at det er frihet i å tillate forholdene å være som de er, og andre å være som de er.

Når du dømmer andre, dømmer du deg selv. En veldig nytting ting å vite, er at andre speiler oss, særlig våre aller nærmeste. Er det en ting du blir støtt over hos din nærmeste, kan du spørre deg selv hva i deg det er som får deg til å bli støtt over akkurat dette. Svaret kommer når du setter deg ned, roer helt ned og lytter innover.

Hvor mye irriterer du deg over og dømmer deg selv? I hvor stor grad aksepterer du deg selv akkurat som du er? Det har mye å si for hvordan du føler deg! Og hvordan du føler deg, forteller deg i hvor stor grad du tillater det du ønsker deg å komme til deg. Ser du hvordan det hele henger sammen på en fantastisk måte?

Så er det det å tillate universet.

Det er 4 steg i enhver skapelsesprosess:

1: Spørsmål/ ønske. 2: Tro på at du kan få det. 3: Motta. 4: Utføre. Jeg skal skrive mer om dette i et annet innlegg.

Loven om Tillatelse handler om det 3. steget, og vi benytter oss av denne loven når vi frigjør motstand og løser opp i blokkeringer.

Hva er motstand? Når du føler noe som ikke gjør deg godt, er det et signal til deg om at du har motstand, eller ikke tillater. Et signal til deg om at det er noe du må endre, hvis du vil motta det du ønsker deg, i stedet for det du ikke ønsker deg. Når du har negative følelser holder det deg bort fra strømmen av ren, positiv energi.

Du kan se på kroppen din som et rør, som er i direkte kontakt med kilden til energien. Når vi er i ren, motstandsløs energi, er vi i direkte flyt og samsvar med energien fra kilden. Ting, ideer, inspirasjon, situasjoner, omstendigheter og gode følelser flyter til oss helt uten motstand, som pusten vår. Men når vi føler negative følelser, som redsel, tvil, skuffelse, dømme andre, irritasjon, misunnelse, mangel, sårethet, tristhet, depressjon, sjalusi, fordeling av skyld osv., blokkerer vi røret vårt.

Så når du tenker: Jeg har ønsket meg dette, jeg har fokusert på det og gjort alt jeg skal, hvorfor har jeg ikke fått det? Jeg vil ha det nå! Hvorfor har det ikke skjedd ennå! Da tillater du ikke universet å være som det er, og å gjøre “jobben” sin.

Hvordan tillate: 

Aksepter dette øyeblikket som det er akkurat nå, ikke som du synes det “burde” være

Ta ansvar for hvordan du føler deg

Vit at du har evnen til å forandre hvordan du føler deg

Øv deg på å ikke forsvare deg. Når du forsvarer ditt synspunkt, yter du motstand

Husk: Din energi er ubegrenset, og når du følger minste motstands vei, vil du oppleve at ting går din vei så lett som bare det.

Gi slipp på dine intensjoner og riv deg løs fra hvordan det du ønsker skal komme til deg. Stol på universets prosess i å utspille seg for å oppfylle dine ønsker på den måten som er best for deg, uten motstand.

 

Vi må ha tillit. Vi må stole på oss selv, stole på de vi har rundt oss, stole på universets timing, og at vi får det vi ønsker oss til den perfekte tiden på måter vi ikke kan forestille oss akkurat nå. Hvis det drøyer før ting ordner seg for deg, kanskje det er fordi  du skulle lære, som er til ditt eget beste. Kanskje det er nettopp tålmodighet? Eller noen blokkeringer/begrensende oppfatninger du må finne og løse opp?

Loven om Tillatelse viser oss soleklart hvorfor det er så viktig for oss å bli kjent med oss selv, finne våre negative sider og jobbe med dem!

Perfekt, eller hva?

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.