Har du hørt om LOT? Eller kanskje du har hørt om Law of Attraction, LOA, siden dette er veldig kjent i USA? Har du sett den omtrent 10 år gamle filmen “The Secret” eller lest boken den er basert på? Hvis ikke anbefaler jeg å se den, den er faktisk på Netflix med norsk tekst, under navnet “Hemmeligheten”.

Mitt første møte med LOT var for 6 år siden da jeg så “The secret” på youtube sammen med mannen min. Vi ble kjempefascinerte og tenkte at “denne må vi se en gang i måneden heretter, for å minne oss selv på hvordan vi bør tenke!” Og så så vi den selvfølgelig aldri igjen. Dvs. jeg så den for et par uker siden, og fant ut at den var bedre enn jeg husket, så igjen, den anbefales.

Jeg er jo LOT- coach og dette er liksom en LOT- blogg, så jeg må innrømme at jeg selv ble overrasket da jeg oppdaget i dag at jeg ikke hadde skrevet et innlegg om den for lenge siden! Faktisk trodde jeg det var i det første innlegget, og lette en stund før jeg skjønte at det må jeg gjøre nå!

LOT er en av mange universelle lover. Det er den største og mektigste, som bestemmer hva som skjer oss. Jeg har lært om 7 universelle, essensielle lover, men de andre 6 forklarer egentlig bare nærmere hvordan LOT virker, så man kan forstå og bruke det bedre.

Jeg har bestemt meg for å skrive om en lov hver uke fremover, i den rekkefølgen jeg selv lærte dem. Da starter jeg med den første, da!

En universell lov betyr at den er virksom overalt i universet vi lever i, hele tiden, uten unntak. Som Loven om Gravitasjon. Selv om du ikke tror på Loven om Gravitasjon, detter du ned på bakken hvis du hopper ut fra taket. Sånn er det også med LOT.

Å leve uten å vite om dette, og uten å kunne bruke det bevisst, blir som å leve uten bruksanvisning. Altså sånn som de fleste av oss egentlig lever og har levd hittil. Og det har gått sånn helt greit bra.

LOT sier at lik energi tiltrekkes. Det bygger på at alt er energi. Mobilen din, laptoppen jeg skriver på, fingrene mine, tankene mine og følelsene mine er energi på det aller minste kvantenivå. Jeg skulle forklare dette til en venninne en gang, og begynte med å si dette. Så spurte jeg om hun hang med, om hun hadde hørt om dette før. “Jeg lærte det jo på skolen” var svaret. Og det stemmer jo. Problemet er at vi ikke lærer hva det betyr og hvor viktig det er.

Energi er bevegelse, vibrasjon. Mengde energi er alltid konstant, det kan aldri forsvinne, men det kan forandre vibrasjonsfrekvens, altså hastigheten den svinger med. En type energi kan gå over i en annen: En bil i bevegelse har bevegelsesenergi, når den stopper går energien over til varmeenergi i bremsene og under hjulene. (Fritt fra hukommelsen etter naturfagstimen for x antall år siden)

Lik energi tiltrekker lik energi. Det er grunnlaget for hvordan universet har utviklet og utvidet seg fra the Big Bang, og gjør det fortsatt. Å utvide seg er universets hensikt.

Tankene våre er også energi. Med tankene våre styrer vi det vi tiltrekker oss, ved hjelp av LOT. Alle kjenner til utrykket å stå opp med det gale benet. Har du først startet dagen på en negativ måte, baller det liksom på seg!

Tankene dine er som en magnet! Så pass deg for hva du tenker på! I filmen “The secret” er det et eksempel med en som får et postkort fra Afrika med bilde av en elefant på. I neste klipp er det en elefant i stua hans. Heldigvis virker ikke dette prinsippet umiddelbart! Men det virker hele tiden overalt, for alle, uten unntak.

Hvis du får inn en vane med å tenke over, eller enda bedre skrive opp, 3 ting, eller 10 ting, du er takknemmelig for hver morgen, og tenker litt over hvorfor du er takknemmelig for dem og hvor heldig du egentlig er, har du gjort mye for å få en bedre dag. Du vil tiltrekke deg mer ting å være takknemmelig over.

Hvis du har mye gjeld, og ser at det blir knapt å betale neste avdrag, og så må du plutselig ha nye dekk på bilen, blir du bekymret og til og med kanskje redd for din økonomiske situasjon. Tankene dine kretser og kretser rundt hvor vanskelig det er med penger, du har for lite penger. Det var utrolig kjipt og dårlig gjort (av hvem) at du trengte nye dekk på bilen akkurat nå! SÅ uflaks. Du er i en nedadgående spiral, og du føler deg mer og mer elendig. I neste øyeblikk ringer mekanikeren og sier at de har oppdaget at bilen din ikke kan kjøre en meter til på de nedslitte bremsene.

Følelsene dine er et signal om at du er i ferd med å tiltrekke deg noe du ikke ønsker. Følelsene våre er der for å gjøre oss oppmerksomme på hvilken vibrasjon vi sender ut. Så vi kan endre på det. Mer om det her: Den emosjonelle skalaen

Her er det LOT kan virke nådesløs. Det du opplever har du tiltrukket deg. Men det er egentlig gode nyheter, for det betyr at du ikke er et offer. Du har muligheten til å velge hvilken vibrasjon du sender ut, og dermed tiltrekke deg bevisst mer av det du ønsker, i stedet for å fortsette å ubevisst tiltrekke deg ting du ikke ønsker.

Da jeg jobbet som fastlege og endte som sykemeldt med angst og depresjon, var det jeg som hadde tiltrukket meg alt. Jeg visste jo ikke det da, så jeg syntes forferdelig synd på meg selv, og at verden var ganske kjip mot meg. Det var det jeg fokuserte på, og dermed det jeg fikk mer av.

Så enkelt at det kan ikke stemme. Vi kan jo ikke se energi, og dermed ikke se hvordan tankene våre tiltrekker seg ting som magneter. Jeg har også vært skeptisk. Men tenk om, da! Tenk om det faktisk er sant? Hadde ikke det vært fint? Det betyr jo at vi kan lære oss hvordan vi kan leve uten masse dill som vi tror vi må ha i livene våre! Leve mer på våre egne prinsipper- helt etter våre ønsker!

Er det for godt til å være sant?

Neste uke skal jeg skrive om Loven om bevisst skapelse. Neste uke eller uken etter. Romjul med 3 barn- får se hva jeg får til.

Ønsker alle lesere en deilig, rolig jul, masse ønskepresanger og masse masse mat, familie og kos!

 

2 Comments on Loven om Tiltrekning

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.