Det er viktig å nyttig å bevisst å fokusere på glede og gledelige ting, så du tiltrekker deg mer av det. Se på glasset som halvfullt i stedet for halvtomt osv. Men denne formaningen om å være glad hele tiden, kan oppleves som masete og slitsom, og man kan fort forstå det slik at man bare skal ignorere det som er negativt i livet og klistre på seg et smil.

Det er ikke mulig å klistre på seg et smil og føle seg bedre når man er deprimert. Jeg har skrevet at følelsene våre er et guidings- system for å fortelle oss hva vi er i ferd med å tiltrekke oss. Dette systemet bruker en skala fra lav til høy vibrasjonsfrekvens, hvor lav vibrasjon er negativt og høy vibrasjon er positivt.

Frykt, sorg, depresjon, maktesløshet, offerfølelse er helt nederst, og svinger med lavest frekvens, glede, visshet, indre styrke, frihet, kjærlighet og takknemmelighet er i den andre enden. En person nederst på skalaen kan ikke bevege seg til den andre enden i ett steg. Når du sender ut en depressiv vibrasjon, tiltrekker du deg som en magnet fler tanker som gir mer av den samme følelsen, lik vibrasjon. Loven om Tiltrekning i seg selv er altså grunnen til at et hopp fra den ene enden til den andre ikke er mulig!

Motsatt er det jo heller, heldigvis, ikke sånn at hvis du føler deg generelt og stabilt bra, men det skjer en enkelt ting som irriterer deg, så detter du ned til bunnen av skalaen!

For å føle seg bedre, må en person bevege seg gradvis oppover skalaen fra steg til steg. Fra depresjon til usikkerhet,skyldfølelse, manglende egenverd. Dette vil oppleves som en liiiiten lettelse for den det gjelder, selv om forskjellen kanskje fortsatt er så liten at den ikke er bevisst merkbar. Derfra er neste steg sjalusi, så hat, raseri, så hevngherrighet, deretter sinne, så motløshet, derfra til bebreidelse, neste steg er bekymring, så tvil, så skuffelse, så overveldethet. Videre til frustrasjon, irritasjon, utålmodighet, så pessimisme, deretter kjedsomhet. Her snur fra ubehagelige til behagelige følelser: Tilfredhet beveger seg oppover til forhåpninger, så optimisme, positive forventninger, tro, deretter entusiasme, iver, lykke, så lidenskap, og til slutt øverst: Glede, kunnskap, indre styrke, frihet, kjærlighet, takknemmelighet.

Når man leser gjennom denne skalaen fra nederst til øverst, kjenner man inne i seg hvordan man beveger seg fra ord med tung til lettere og lettere vibrasjon. Og det er lett å se at denne bevegelsen, reisen, er fullt mulig å gjøre for en deprimert person.

Dette kan man gjøre ved å finne en eller annen tanke som føles bedre og å være bevisst hvordan tanken føles. Prosessen går altså ut på å tenke en eller annen tanke, og så vurdere om den nye tanken gir noen slags følelse av lettelse i forhold til hvor man var før man tenkte denne tanken. Tenke, så føle. Tenke, så føle, kun med en hensikt: å føle selv det minste snev av lettelse. Det er avgjørende å bruke det emosjonelle veiledningssystemet vi er utstyrt med på en effektiv måte: Stopp og kjenn etter at den siste tanken du har valgt, faktisk føles bedre enn den forrige.

Depresjon kan føles kvelende. Men så sier noen noe som gjør deg sint eller holder ikke ord. Du fokuserer på dette, og blir sintere og sintere. Så merker du at du faktisk føler en viss lettelse i forhold til depresjonen. Plutselig har du ikke lenger problemer med å puste. Følelsen av å kveles har dempet seg, du føler deg ørlite grann bedre.

Når du blir deg selv bevisst at svingningene dine er blitt bedre, føler du deg ikke maktesløs lenger. Du er på vei oppover den emosjonelle skalaen, tilbake til full forbindelse med den du er.

Kilde: “Du får alltid det du ber om” av Esther og Jerry Hicks

2 Comments on Den emosjonelle skalaen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.