Er glede nyttig?

 

Glede er vår naturlige tilstand. Det betyr at å motsette seg det faktisk koster deg energi! Dette er du så vant til, at du ikke merker det. Ikke bevisst. Men tenk litt etter: Når det skjer noe som gjør at du kjenner gleden, føler du deg sliten og trøtt da? Ja, vil den stae svare. Mitt svar på det er at det er riktig. I det øyeblikket hvor du kjente etter, kom den følelsen du valgte tilbake. Men øyeblikket før, hvor du bare var i gleden og IKKE kjente etter, var du virkelig sliten og trøtt da?

 

Forestill deg en jevn strøm av vann i en elv, det flyter konstant, det tar minste motstands vei. Vannet representerer gleden. På vannet flyter en båt, og i båten sitter du. Når du ikke ror, men bare lar deg drive med, flyter du i samme retning som vannet, og du bruker ingen krefter på det.

 

Hvis du hadde hatt årer, ville du da begynt å ro mot strømmen? Høres ikke særlig smart ut, og i tillegg ganske slitsomt, og i tillegg ganske energikrevende, og i tillegg bortkastet energi! Faktisk er det dette du gjør når du velger å ikke slippe til gleden i deg.

 

Men det er så vanskelig å huske å slippe til gleden! På jobben er det stress, det er jul snart, det er stress, det er så mange ting å huske på som tar fokuset ditt, og problemene tårner seg opp og sånn er livet og sånn er hverdagen. Det hjelper jo ikke noe å slippe til gleden! Jo, jeg vil føle meg bra, men bortsett fra det, kommer jeg ikke noe videre i alt det som venter på meg.

 

Å få gjort alt det du må, vil ikke det være lettere når du føler deg bedre? Du kan jo velge hva du tenker på mens du gjør dem. Vil du tenke på hvor slitsomme de er, hvor lite tid du har til å gjøre dem på, hva du skal gjøre etterpå og hva du håper å få tid til etter det? Hvordan føler du deg da?

 

Et annet valg er å gå for gleden. Jeg tror egentlig alle er enige i det, men neste innvending er: Takk for påminnelsen, den trengte jeg, det er så lett å glemme i hverdagen. Ja, enig, jeg husker heller ikke hele tiden å bare fokusere på gleden, og jeg blir også takknemmelig for påminnelser.

 

95% av tankene våre er ubevisste og utenfor vår kontroll, skrev jeg forrige uke, så hva er vitsen nå med å skrive at du bør kontrollere dem, det er jo bare med 5% du kan gjøre det!

 

Gode nyheter: 5% er mer enn nok!

 

Hvis du velger å fokusere, tar et bevisst valg, bruker du likevel ikke i nærheten av 5%! Du har 10 tanker i sekundet, skrev jeg. https://yourmindsetdoctor.com/2018/11/22/du-er-ikke-her-for-a-slite/

 

5% av 10 betyr det samme som en halv tanke i sekundet som er bevisst! Nå må jeg le. Hva er en halv tanke? Kanskje jeg likegodt skal skrive at av de 20 tankene du har på 2 sekunder, er en bevisst. Så du har en bevisst tanke annethvert sekund! Hah! Se det for deg i praksis: Du har jo kontroll over og kan styre 1800 tanker i timen. Hvordan ville du følt deg hvis du hadde 1800 tanker i en time som bevisst var fokusert på glede? Fantastisk, svimlende glad!!!!!!

 

Vi har nok alle en GOOOOD del å gå på!!!!

 

Selv om du ikke fokuserer ALLE de bevisste tankene dine på en ting, glede, settes noe i gang. Med energien du sender ut, tankene dine, tiltrekker du deg flere tanker som gir deg glede, det blir lettere å lettere å fokusere på, tiltrekkingen din øker! Jo bedre det blir, jo bedre blir det, og jo lettere det går, jo lettere går det! Det er Loven om Tiltrekning i praksis. Til slutt er tiltrekningen din så kraftig at du vil se virkningen i omgivelsene dine. Du utstråler glede, det smitter over på alt rundt deg, og overraskende, spennende, men garantert gledelige ting skjer.

 

Prøv det, jeg utfordrer deg! Hvorfor ikke?

 

Du har alltid valget, og nå kan du velge å teste ut om det jeg sier er sant. Jeg vil dele en prosess i dag. For å fokusere så mye som mulig i den retningen vi ønsker, er prosesser noe som man kan bruke for å velge tanker mer bevisst, og dermed mer fokusert. Den vil hjelpe deg å snu retningen på fokuset ditt ganske lett, når ting ikke er så lett.

 

Du må velge å gjøre jobben, og det er der problemet ligger. Ser du nytten av å gjøre det? Og ser du at du er verdt innsatsen? Ser du at du fortjener det? Er det en ide å skrive om egenverd i et annet blogginnlegg?

 

(Jeg gjorde prosessen selv mens jeg skrev, for å bruke meg selv som eksempel, for å gjøre det klarere. Hvis du forstår alt veldig lett, kan du hoppe over det som står i parentes.)

 

Here we go:

 

Du trenger penn og papir. Sett deg ned ett sted med penn og papir foran deg. Kjenn på følelsene dine. Du har en tanke som gir deg den følelsen du har nå. Hvilken tanke er det? Gjett. Det er ofte mange tanker som gir en følelse, men den du gjetter på er den mest fremtredende, og mest påvirkende til følelsen.

 

(Mitt eksempel: Jeg ønsker å skrive ett blogginnlegg om glede, men det sitter fast inne i meg. Det gir meg en dårlig følelse, jeg er misfornøyd med meg selv. Hvilken tanke har jeg som gir meg den følelsen? Gjetning: Du klarer ikke å uttrykke det så fantastisk bra som du ønsker, du ønsker jo å omvende hele verden, det greier du aldri, der er ikke noen vits å prøve)

 

Denne tanken er utgangskpunktet. Herfra skal du finne en annen tanke, noe annerledes, som skal føles bedre.

 

(Mitt eksempel: Jeg trenger jo ikke å omvende hele verden! Det er egentlig nok om jeg bare klarer å gi litt glede til noen.)

 

Når du har funnet en annen tanke, kjenner du etter hvordan du føler deg. Bedre eller værre?

 

(Mitt eksempel: Dette føles helt klart en god del bedre.)

 

Har du funnet en tanke som gjør at du føler deg bedre? Bra

Har du funnet en tanke som gjør at du føler deg værre? Det gjør ingenting, finn en ny, en annen, og kjenn etter.

 

Fra det nye utgangspunktet du er på, finner du en annen, ny tanke, som skal føles bedre.

 

(Mitt eksempel: Det er helt sikkert NOEN som har glede av å lese dette.

Føles den bedre? Litt usikker, nei, ikke egentlig. Ok, da skal jeg finne en annen. Jeg blir glad av å skrive om glede.

Føles den bedre? Ja, den er bedre.)

 

Herfra er det bare å gjenta så mange ganger du har lyst til/ så mange ganger som skal til/ så mange ganger du har tid til nå og fortsette en annen gang/ aldri mer.

 

(Mitt eksempel: Neste og neste og neste tanke: Hvis jeg er glad når jeg skriver, vil det synes, og omgivelsene mine vil bli smittet. Jeg liker å smitte omgivelsene med gode følelser. Alle liker det. Å, det er fint, det var en tanke som gjorde meg glad! Bare ved å være meg selv, og være glad, gir jeg noe til andre! Når andre blir litt gladere, og føler seg litt bedre, kommer de litt nærmere seg selv! Fantastisk! Jeg blir så glad når jeg innser at det ikke er mer som skal til! Det beste jeg kan gjøre for andre, er å sørge for å ha det bra selv, og å være glad! For et genialt konsept! For et univers vi lever i!)

 

 

Hadde det ikke vært fint hvis glede var viktig?

Jo, det hadde virkelig vært fint, hvis mange mange mennesker valgte å gå for gleden, hva kunne ikke skjedd da? Hva hvis ALLE mennesker valgte å fokusere 1800 tanker i minuttet på glede! Hva ville skjedd da? Ville verden blitt et bedre sted?

 

Jeg tror det. Og jeg tror det er mulig. Løsningen er så såre enkel: Velg!

 

Og jeg tror at når jeg tar valget bevisst, vil det gi ringvirkninger som gjør at fler og fler velger bevisst å fokusere på positive ting. Det vil føre til at fler og fler kommer nærmere og nærmere å merke hvem de egentlig er. Og det er det som er i ferd med å skje. Fler og fler våkner opp. Det skjer fordi det er nødvendig. Ingen slipper unna, din tur kommer også, spørsmålet er når. Våkner du i dag, eller i morgen? Det er alltid ditt valg.

 

You may say I´m a dreamer. But I´m not the only one.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.