Du er ikke her for å slite, ikke jeg heller

 

Tror du du må slite for å fortjene å ha det bra?

 

Dette er en oppfatning. En oppfatning er kun en tanke du har tenkt så mange ganger at du tror på den. Men er det nødvendigvis sant?

 

Jeg hadde denne oppfatningen, og nå skal jeg forklare hvordan den påvirket det jeg fikk, og hva jeg gjorde for å forandre på det.

 

Jeg vet at det jeg opplever styres av mine tanker. Vi får alltid tilbake nøyaktig essensen av det vi sender ut med tankene våre. Dette gjelder 100% av tiden, for alle, uten unntak. Så når ting ikke er sånn som jeg skulle ønske, leter jeg etter årsaken i meg selv. Årsaken er alltid hos meg, det skyldes ALLTID noe jeg sender ut med tankene mine, bevisst eller ubevisst!

 

Hvordan vet jeg at dette er sant? Fordi «Vi er ikke mennesker som har en sprirtuell opplevelse, vi er et sprituelle vesener som har en menneskelig opplevelse»! Dette er et sitat fra Pierre Teilhard de Chardin som jeg har oversatt selv. Når jeg begynte å lære om dette, følte jeg at jeg visste at dette var sant. Jeg ble minnet på noe jeg alltid har visst, og sånn er det jo ikke bare for meg. Alle vet vi dette, i større eller mindre grad. Når jeg mediterer, noe som har blitt veldig viktig for meg å gjøre to ganger daglig, får jeg kontakt med den delen av meg som vet at dette er sant, sjelen min, den jeg egentlig er.

 

Vi har alle en sjel som er den vi egentlig er. Den er evig, den har levd mange liv, den vet at dette er sant, den elsker deg, den kommuniserer med deg, og den ønsker ingenting mer enn at du skal begynne å høre etter det den sier til deg. Den snakker til deg konstant, hele tiden, hvordan skal du lære å høre hva den sier?

 

Språket sjelen vår kommuniserer med oss på, er følelsene. Sjelen din er uendelig vis, og den vet alt om hvordan loven om tiltrekning virker. Så når du tenker på noe som gjør at du er i ferd med å tiltrekke deg noe du ikke ønsker, snakker sjelen din til deg ved å gi deg en dårlig følelse! Den vil gjøre deg oppmerksom på at du er i ferd med å tiltrekke deg mer av det du ikke ønsker. Er du i godt humør, med en god følelse, tiltrekker du deg essensen av det du sender ut: Mer av det du ønsker. Valget er alltid ditt. Følelsen er signalet, du velger hva du vil gjøre med det.

 

Nå tenker du kanskje: «Så skal man liksom bare være glad hele tiden? Er meningen med livet å lære seg å bare sette et smiley- klistremerke på de triste tingene som skjer, bare fokusere på seg selv og hvordan man selv har det? Man kan jo bli redd for å tenke for mye på de som har det vondt, for kanskje man ender opp med å tiltrekke seg mer av det, og få det som dem? Eller hvis man gir oppmerksomhet til de som er overvektige, blir man overvektig da? Leger og sykepleiere f. Eks. Som har som jobb å fokusere på å hjelpe de som er syke, de blir jo ikke syke! Dette er en alt for enkel måte å oppfatte verden på, derfor kan det ikke stemme!»

 

Riktig! Det er ikke fullt så enkelt. Du er smart, du lar deg ikke «lure». Kanskje blir du til og med provosert.

 

Hvor mye av tankene kan du styre?

 

Sammenlikningen av sinnet vårt med et isfjell er ganske kjent. Det er bare 20% av et isfjell som flyter på havoverflaten som er synlig, 80% er under havoverflaten, og dette må alle kapteiner tenke på når de vurderer hvor nært et isfjell de skal styre båten.

 

Sinnet vårt består av to deler, den bevisste og den ubevisste. Den ubevisste delen er under overflaten, den ikke synlige delen av isfjellet som kapteinen vet er der, eller den ikke merkbare delen av tankene våre. Hele 95% av tankene våre er ubevisste, under overflaten.

 

De kan altså ikke styres! Vi har også forskjellige bevissthetsstadier vi skifter mellom. Alle kjenner til våken tilstand og søvn, men det er noen fler. De kan måles med elektroencefalogramm, EEG, og har fått navn etter greske bokstaver. Våken heter beta, sove heter delta. Når vi er våkne, tenker vi 10 tanker i sekundet, det er 36 000 tanker i timen! 5% er bevisste! Når jeg sitter her og skriver, går vel de 5% til en lang serie med tanker for å bestemme hva jeg skal skrive. Ubevisste tanker styrer å taste på tastene, stave ordene, (Kanskje ganske bevisst;-)) I tillegg la jeg merke til en durelyd i det fjerne, tørketrommelen, bestemte at jeg liker sangen på radioen akkurat nå, og tok et raskt blikk på klokka for å vurdere hvor mye tid jeg har før jeg skal gjøre+++++.  oj, der sporet det av!

 

I tillegg til beta og delta, har vi alfa, som er dyp avslapning, og theta som er før 7 år eller hypnose. Hæ? Hypnose ELLER før 7 år?

Ja, før vi er 7 år, befinner vi oss i en annen, målbar, bevissthetstilstand når vi er våkne, enn etter fylte 7 år. I denne tilstanden suger vi til oss absolutt ALT vi ser, hører og oppfatter, vi er helt åpne. Vi er som svamper, for å lære oss alt om å være menneske! Og vi danner oss oppfatninger. I mitt (ene) eksempel: «Mamma og pappa sliter og strever, altså: Man skal slite og streve. Det er krangel om penger, å, penger er ikke noe bra, penger er roten til krangling.»

 

Denne oppfatningen tok jeg med meg videre, blant mine 95% ubevisste tanker. De bestemmer frekvensen på vibrasjonen i energien jeg sender ut. Og jeg tiltrekker meg essensen av det jeg sender ut.

 

Etterhvert som jeg har lært dette, vet jeg hvor viktig det er for meg å jobbe med meg selv, og når jeg gjør det, hever jeg frekvensen på min vibrasjon. Tanke etter tanke som har vært under overflaten flyter opp og blir bevisst. Når jeg plutselig ser dem, de går fra å være ubevisste til å bli bevisste, kan jeg forandre dem.

 

Det ble altså plutselig soleklart for meg at jeg faktisk har den oppfatningen at jeg må slite for å fortjene inntekt til å dekke nødvendige utgifter. Det er komisk, når jeg jobber med å hjelpe andre å innse at det ikke er sånn! Men jeg feirer virkelig alt som kommer til overflaten, for det er først da jeg kan forandre det!

 

Og heldigvis er ikke dette et stort problem, siden jeg har lært hvordan jeg løser opp sånne oppfatninger, som er det samme som blokkeringer, eller «limiting beliefs» som noen kanskje har hørt om i selvutviklingsbransjen.

 

Og så har jeg faktisk en egen coach, som gjør akkurat det samme for meg som jeg gjør for mine klienter. Det alltid fint å ha hjelp, en utenifra hjelper meg å se ting enda tydligere, og hjelper meg å finne ut konkret hva jeg skal gjøre.

 

Jobben må jeg gjøre selv, og motivasjonen min til å gjøre den kommer fra at jeg er 100% sikker på at det er denne rekkefølgen ting henger sammen her i dette universet: Når du endrer din oppfatning av verden, endrer du din verden.

Hva tror DU?

(Prosessene jeg gjorde sammen med coachen min heter «Abundance- technique», altså overflod- teknikken, og «subpersonlighets- reise»

 

3 Comments on Du er ikke her for å slite

  1. Jeg vil takke for påminnelsen!! Utrolig viktig å reflektere over hvor tanker kommer fra og gi de en ny mening!!
    Også viktig og konstant jobbe med seg selv og repetere gode prosesser!!
    Takk for at du deler!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.